SALE akan tamat selepas countdown. SALE ini tak akan dijumpa di tempat lain!

06DAYS
23HOURS
59MINUTES
59SECONDS
Ease Inhaler Ingredients photo

EASE Inhaler

Rating: 5 out of 5.

RM158.00 

RM111.20

1 EASE Inhaler berharga RM79. Terhad sekarang, anda cuma bayar RM111.20 untuk 2 batang EASE Inhaler. Jimat RM 46.80 (29.6%)  

Kurangkan keinginan terhadap rokok, semudah dengan hiduan sahaja!

EASE Nasal Stick is an all-natural product that contains therapeutic grade essential oils. It is made of 100% natural oils.

Bau EASE menyerupai bau tembakau dari minyak pati clove (cengkih) dan minyak pati black pepper memberikan kesan pemanasan kepada dada, mimic kepada rasa dan feel ketika merokok dan merupakan minyak pati terbaik untuk mengurangkan symptom negative yang berkaitan dengan ‘nicotine withdrawal’.

Walaupun tidak merokok, sensasinya sama seperti ketika merokok. One deep inhale of EASE will save their life…

Saiznya yang kecil, boleh diletakkan di dalam poket menyerupai habit mereka yang membawa rokok di dalam poket. Ia mudah dibawa dan boleh digunakan pada bila-bila masa.

EASE Nasal Stick adalah produk semulajadi yang mengandungi minyak pati gred terapeutik. Ia diperbuat daripada 100% minyak pati semulajadi.

Bagaimana EASE membantu anda?

 • Mengurangkan keinginan rokok dan gejala pengeluaran nikotin sepanjang perjalanan berhenti merokok anda
 • Melegakan sakit kepala dan ketegangan migrain
 • Membantu melegakan gejala sinus dan hidung berair
 • Fungsi pernafasan yang sihat
 • Tingkatkan sistem imun

Adakah Ini Masalah Merokok Yang Dihadapi?

Reviews Customers

Apa yang anda dapat sebagai Bonus secara PERCUMA? 

EASE Silicone Hanging (Bernilai RM 19)

EASE Hang product

Eksklusif silicone holder ini memberi perlindungan kepada EASE inhaler anda. Ia diperbuat daripada silicon getah berkualiti tinggi yang kalis air dan tahan panas. Ia didatangkan dengan tali boleh laras, sesuai untuk anda sangkutkan di bag untuk memudahkan hiduan EASE dan dibawa kemana sahaja.

Dengan hiduan EASE yang kerap, anda akan rasai perubahan kepada keinginan terhadap nikotin berkurangan dan membantu anda mendapatkan kehidupan yang lebih seimbang, sihat dan lebih baik!

*Warna pilihan akan diberi secara rawak.

FAQs

EASE Nasal Stick ialah inhaler yang berasaskan minyak pati tumbuhan cengkih, black pepper, peppermint dan grapefruit, 100% tulen tanpa bahan kimia dan disahkan bebas campuran oleh lab Inbiosis UKM.

EASE diformulasikan oleh Certified Aromatherapist, Institute Federation Aromatherapy (IFA), UK iaitu Rita Omar. EASE membantu atasi ketagihan terhadap nicotine selain membantu masalah kesihatan seperti selsema, sakit tekak dan batuk. Bau EASE menyerupai bau tembakau dari minyak pati clove (cengkih) dan minyak pati black pepper memberikan kesan pemanasan kepada dada, mimic kepada rasa dan feel ketika merokok dan merupakan minyak pati terbaik untuk mengurangkan symptom negative yang berkaitan dengan ‘nicotine withdrawal’ berdasarkan kajian oleh National Library of Medicine, US.

Ketika hiduan, partikel zarah bau dari minyak pati dalam EASE Nasal Stick masuk melalui hidung bersama udara.

Seterusnya merangsang saraf olfaktori yang akan membawa isyarat elektrik (impul) ke otak.

Lalu, otak akan mentafsir dan terjemahkan isyarat elektrik tersebut kepada bau yang dikenali untuk mengawal kadar denyutan jantung, tekanan darah, pernafasan, ingatan, tahap tekanan dan keseimbangan hormon.

EASE Nasal Stick diformulasikan oleh Aromaterapis Bertauliah IFA (UK) yang berpengalaman lebih 7 tahun dalam bidang minyak pati.

Kandungan EASE Nasal Stick adalah daripada 100% bahan semulajadi dan disahkan TIADA CAMPURAN oleh Makmal Inbiosis, Universiti Kebangsaan Malaysia.

EASE juga telah mendapat kelulusan daripada Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA). No kelulusan MAL 20036042TC.

EASE selamat digunakan mengikut cara penggunaan yang betul dan sesuai untuk semua peringkat umur. Akan tetapi, pesakit G6PD adalah tidak digalakkan.

Berdasarkan maklum balas pengguna, mereka mulai rasa perubahan selepas menghidu EASE dengan cara penggunaan yang betul. Kesan yang dirasai seperti rokok mulai tawar, vape tiada rasa sedap, tekak rasa tawar dan keinginan terhadap rokok mulai berkurangan iaitu selepas 24 jam menghidu EASE secara kerap, sebelum mereka merokok atau vape.

Walau bagaimanapun, kesan terhadap individu adalah berbeza.

BERHENTI MEROKOK atau VAPE dengan alternatif selamat, tanpa bahan kimia dan semulajadi. Menjadi alat untuk memudahkan perjalanan anda untuk mengurangkan kuantiti rokok harian dan seterusnya berhenti merokok.

Anda berhenti merokok, hidup bertambah sihat dan seimbang dengan EASE Nasal Stick. Diformulasikan daripada 100% minyak pati (essential oil) tulen dan tidak membahayakan!

 • Bantu kurangkan cravings terhadap rokok & vape
 • Legakan selsema, batuk, sakit tekak dan kahak
 • Kurangkan gatal2 hidung & bersin akibat resdung
 • Tingkatkan imuniti badan
 • Beri kesegaran untuk fokus & hilangkan mengantuk

Kesan terhadap individu adalah berbeza. Kami menyarankan anda gunakan EASE dan mulai rasa pengurangan terhadap kuantiti rokok yang anda ambil setiap hari. Selepas itu, anda boleh cuba untuk berhenti sepenuhnya, anggaran selepas penggunaan 2-3 batang EASE Nasal Stick.

 • Dalam dua minggu, fungsi paru-paru juga akan meningkat kepada 30 peratus.
 • Kahak juga akan berkurangan kerana saluran pernafasan kini tidak lagi terdedah pada asap rokok.
 • Risiko serangan jantung telah menurun seperti individu yang tidak pernah merokok.
 • Menjadi ‘role model’ yang baik kepada anak-anak
 • Pasangan anda akan bertambah selesa dengan bau nafas anda yang tidak berbau rokok.
 • Kewangan keluarga menjadi lebih baik. Bayangkan anda boleh jimat RM300 sehingga RM800 sebulan dari perbelanjaan membeli rokok.
 • Kehidupan dan kesihatan anda bertambah baik.
 • EASE tiada bahan kimia, 100% natural daripada minyak pati tumbuhan (Essential Oil)
 • Saiz yang kecil, mudah dibawa, boleh diletakkan dalam kocek seluar untuk memudahkan penggunaan pada bila-bila masa
 • Setiap satu inhaler tahan 40 hari, bersamaan RM1.58/sehari
 • TERBUKTI tiada pengawet, racun dan bahan campuran lain – daripada makmal INBIOSIS UKM
 • Tidak menyebabkan ketagihan dan tidak mempunyai nikotin.
 • Berhenti merokok dengan lebih selamat.

Elakkan tempat yang panas dan terdedah kepada cahaya matahari kerana ia boleh meruwap dan menghilangkan bau EASE dengan lebih cepat.

Ya. Kandungan EASE Nasal Stick adalah daripada 100% bahan semulajadi dan disahkan TIADA CAMPURAN oleh Makmal Inbiosis, Universiti Kebangsaan Malaysia.